Végleg elbúcsúzhatunk a legendás autótól

Befejezi a Bogár gyártását a Volkswagen. A német autógyártó több mint 80 éve mutatta be először a modellt és azóta számos új típusát készítették el.

Az eredeti farmotoros Bogár gyártása már 2003-ban befejeződött Mexikóban, most pedig az orrmotoros, retro-divatautónak szánt Beetle tűnik el a kínálatból.

A mexikói gyárban a Beetle-t a Tarek SUV váltja fel, amelyet 2020-ban kezdenek gyártani – közölte a Volkswagen mexikói igazgatója, Steffen Reiche.

A nagyobb, SUV típusú járművek egyre népszerűbbek az Egyesült Államokban, a vállalat célja ennek a piacnak a kiszolgálása, a gyárban már jelenleg is zajlik a Tiguan SUV gyártása - olvasható az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalójában.

 

Egy Volkswagen Beetle Art

Az utolsó Volkswagen Beetle-k ezen a héten gördülnek le a gyártósorokról a mexikói Pueblában és az Amazon.com-on keresztül árulják őket. Reiche elmondása szerint ezzel is szimbolizálni szeretnék azt, hogy elkötelezettek a jövő és az innováció mellett.

Az eredeti Volkswagen Bogár története az 1930-as évekig nyúlik vissza, amikor a náci diktátor, Adolf Hitler ösztönzésére Ferdinand Porsche igazi népautót tervezett. A gyártás 2003-ban történt leállításáig több mint 21 millió darab készült belőle.Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20190711-volkswagen-bogar-gyartas-leallitasa.html

Origo