?>

Lecsaptak Franciaországban egy iszlám szervezetre

Fél évre befagyasztották a francia hatóságok kedden a Centre Zahra France nevű iszlám szervezet vagyonát terrorcsoportok támogatásának gyanúja miatt.

A francia rendőrség kedden kora reggel házkutatásokat is tartott a szervezet székhelyén, illetve annak vezetőinek lakásán. 

Őrizetbe vettek 11 embert, és fegyvereket is lefoglaltak.

A mintegy 200 rendőr részvételével az észak-franciaországi Grande-Synthe településen végrehajtott terrorelhárító akciót az indokolta, hogy a Centre Zahra France erőteljesen támogat több terrorcsoportot, és olyan mozgalmakat, amelyek a köztársaság értékeivel ellentétes eszméket helyeznek előtérbe - nyilatkozta az akciót követően a Nord megyei prefektúra szóvivője.

Internetes oldala szerint a 2009 novemberében alapított Centre Zahra France kulturális központ célja, hogy megismertesse az iszlám üzenetét. A hatóságok azonban azt gyanítják, hogy egyes szervezetek, amelyeknek a központ helyt ad, törvényesnek tartják a dzsihádot, és elfogadóak olyan terrorista szervezetekkel szemben, mint a palesztin Hamász vagy a libanoni Hezbollah.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181002-befagyasztottak-franciaorszagban-egy-iszlam-szervezet-vagyonat.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn