79 gyereket raboltak el fegyveresek egy kameruni iskolából

79 gyereket raboltak el fegyveresek egy kameruni iskolából

Továbbá három felnőttet. Az eset az ország északnyugati részén történt, ahol az angol nyelvű kisebbség régóta el akar szakadni a francia többségű államtól.

Nyolcvankét embert, köztük 79 diákot raboltak el ismeretlen fegyveresek hétfőn egy középiskolából a fegyveres konfliktus sújtotta északnyugat-kameruni tartomány székhelyén, Bamendában.

Az azonosítatlan fegyveresek által elraboltak között sok 11 és 17 év közötti diák, illetve a bamendai presbiteriánus középiskola igazgatója, egy tanár és egy sofőr is van. A Reuters szerint az elrabolt embereket a vadonba hurcolták magukkal a támadók.

Az eset Kamerun angol nyelvű régiójában történt, ahol szakadár fegyveresek csoportjai küzdenek a kameruni biztonsági erőkkel egy független, angol nyelvű állam létrehozásáért Ambazónia néven.

A nyugat-afrikai ország angol anyanyelvű lakosai úgy érzik, hogy a kameruni társadalom peremére szorultak a francia nyelvű közösséggel szemben, régóta panaszkodnak arra, hogy másodrendű állampolgárként kezelik őket az országban, és a kormány kevesebb támogatást tesz elérhetővé számukra.

A Paul Biya kameruni elnök francia nyelvű kormánya elleni tüntetések és a szakadár törekvések azután erősödtek fel, hogy a kormány tavaly leverte az angol nyelvű lakosok békés tüntetéseit a függetlenség mellett. Kamerun angol nyelvű, észak- és délnyugati területén azóta fokozódik az erőszak.Forrás: http://hvg.hu/vilag/20181105_79_gyereket_raboltak_el_fegyveresek_egy_kameruni_iskolabol#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn