Szeptember 11.: 18 éve mutatta ki az iszlám a foga fehérjét

Talán nincs is olyan ember, aki ne tudná, mi történt 2001. szeptember 11-én. Most egy képgalériában mutatjuk végig annak a szörnyű napnak az eseményeit, mikor is az al-Kaida terroristái a merényletsorozatban csaknem háromezer embert öltek meg.

 

Tizennyolc éve támadta meg az al-Kaida az Egyesült Államokat. Idáig ez volt a történelem legvéresebb merényletsorozata a nyugati civilizáció ellen. A terrortámadás után hirdetett háborút Amerika a Közel-Keletről szerveződő terrorizmus ellen. Magyar idő szerint 14 óra 46 perckor, majd 15 óra 3 perckor előbb az American Airlines, majd a United Airlines egy-egy repülőgépét vezették az iszlamista merénylők a World Trade Center északi és déli tornyába. A tornyok alig egy órával később leomlottak, a romok alatti tüzet csak december közepére sikerült teljesen eloltani.

Egy harmadik eltérített gép a védelmi minisztérium, a Pentagon arlingtoni épületére zuhant, lerombolva annak egy részét. Egy negyedik eltérített gép, amelynek a terroristák vélhetően egy másik washingtoni célpontot szemeltek ki, az utasok ellenállása miatt a pennsylvaniai Shanksville-nél zuhant le. A terrortámadásokban a 19 terrorista mellett 2977 ember – 90 ország állampolgárai – vesztette életét. A merényletsorozatért az Oszama bin Laden vezette al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorhálózat 2004-ben vállalta a felelősséget.

 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP
 
Fotó: AFP

 

 


Forrás: https://888.hu/888/szeptember-11-18-eve-mutatta-ki-az-iszlam-a-foga-feherjet-4201799/

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn