Megölték az Iszlám Állam vezetőjének az egyik fiát

Megölték az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik fiát a szíriai Homsz városában - közölte az iszlamista terrorszervezet szócsöve, az Aamák.

Hudajfah al-Badrit ... a kalifa fiát ... megölték a Nuszajríjja és az oroszok ellen indított egyik művelet során a homszi hőerőműnél - olvasható a dzsihadisták közleményében. A Nuszajríjja kifejezés a szíriai alavitákra utal. Bassár el-Aszad szíriai elnök és a rezsim több magas rangú tisztségviselője a síita iszlámból kialakult alavita kisebbséghez tartozik.

Tavaly a szélsőségesek iraki és szíriai kalifátusa gyakorlatilag összeomlott, de a katonai vereség ellenére mindkét országban továbbra is aktívak. Az Iszlám Állam áttért a gerilla-hadviselésre, és továbbra is követ el szórványos támadásokat, miközben az iraki-szíriai sivatagos határtérséget használja olyan területként, ahová visszavonulhatnak harcosai.

A szervezet vezetőjének, al-Bagdadinak a hollétéről vagy egészségi állapotáról nincsenek nyilvános információk. Egyes megfigyelők szerint annyi sejthető, hogy tavaly elmenekült - vélhetően Szíriába - a dzsihadisták volt iraki fellegvárából, Moszulból, de az is lehet, hogy már nincs is életben.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180703--megoltek-az-iszlam-allam-vezetojenek-az-egyik-fiat.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn