Kelet-Szíriában az Iszlám Állam terroristáit ölték meg légitámadások során

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet legalább 65 dzsihadistája halt meg hétfő óta Kelet-Szíriában az Egyesült Államok vezette szövetség légitámadásaiban - közölte egy civil szervezet.

A légitámadásokra egy olyan időszakban került sor, amikor az arab és kurd milíciákat tömörítő Szíriai Demokratikus Erők (SDF), a nemzetközi erők szárazföldi partnere október végén, az észak-szíriai kurd állások elleni török támadások miatt bejelentette, hogy felfüggeszti a dzsihadisták elleni műveleteit.

Szerda este legalább húsz dzsihadista halt meg Deir-ez-Zór tartományban a szövetségesek légicsapásaiban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (ODSH) emigráns aktivista szervezet.

Az Iszlám Állam fegyveresei az at-Tanakban lévő, az SDF kezén lévő kőolajmezőt támadták, amikor a gépek célba vették őket.

Hétfőn és kedden a szövetség légitámadásaiban 28 dzsihadista halt meg - tudatta Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.

Hétfőn az SDF-fel való összecsapásokban az IÁ 17 tagját ölték meg az OSDH szerint. Az SDF szóvivője, Kino Gabriel közölte, hogy az Iszlám Állam elleni offenzíva felfüggesztése mellett az önvédelmi műveletek folytatódnak.A kurd-arab szövetség október 31-én jelentette be, hogy felfüggeszti a műveletét, miután Törökország kurd katonai állások ellen hajtott végre tüzérségi támadást egyebek mellett Kobani és Tell-Abjad térségében.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181107-keletsziriaban-az-iszlam-allam-terroristait-oltek-meg-legitamadasok-soran.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn