?>

Véletlenszerű Cikk

Alig több mint 10,2 millió nézője volt az NBC televízió által élőben közvetített hétfői Emmy-díjátadó gálának, ami rekordalacsony nézettségnek számít.

 

A Los Angeles-i ceremónián, amelynek Michael Che és Colin Jost volt a házigazdája, az Amazon streaming szolgáltató The Marvelous Mrs. Maisel című produkciója kapta a legjobb vígjátéksorozat és az HBO Trónok harca című szériája a legjobb drámasorozat díját.

Az amerikai televíziós akadémia tévés Oscarként is emlegetett díjátadójának tavaly és tavalyelőtt is 11 százalékkal nagyobb közönsége volt, mindkét évben 11,4 millió tévénéző volt rá kíváncsi – emlékeztetett a nézettséget vizsgáló Nielsen közvélemény-kutató vállalat.

Az Emmy csökkenő közönsége nem egyedülálló, abba a trendbe illik, amely a tévés díjátadó műsorok nézettségének visszaesését mutatja. Az Oscar-gálát idén 17 százalékkal kevesebben nézték, mint 2017-ben, a Grammy-díjátadóra pedig 23 százalékkal kevesebben voltak kíváncsiak.

 
Fotó: AFP

Ez pedig több mint valószínű, hogy a liberális celebek folyamatos érzékenyítő kampányai miatt történik. Colin Jost házigazda rögtön azzal indított, hogy Obama népszerűsége sokkal magasabb volt Trumpénál, és még egy burkolt nácizást is képes volt elejteni. A színészek sem fogták vissza magukat, volt, aki azért öltözött Nike ruhába, hogy ezzel is megköszönje Colin Kaepernick "munkásságát", míg más a karjára írta filctollal, hogy "állítsuk meg Brett Kavanaugh-t".

Az elemzők pedig emellett rámutattak arra is, hogy a televíziózás továbbra is aprózódik. Az 1990-es években A dumagép című vígjátéksorozatot csaknem 20 millió háztartásban nézték rendszeresen, de az online műsorszóró által közvetített sorozatokat, mint többek közt a Mrs. Maiselt messze nem nézik ennyien, és valójában azt sem lehet pontosan megállapítani, mekkora a közönségük.

 


Forrás: https://888.hu/article-folyamatosan-trumpot-szidtak-az-emmy-dijatadon-nem-is-volt-kivancsi-rajuk-senki

888.hu
Következő cikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn